Μιχαήλ Σ. Χαράλαμπος

 1. Home
 2. »
 3. Μιχαήλ Σ. Χαράλαμπος
Διεύθυνση:
Σουλτάνη 7-9, Αθήνα, Ελλάδα, Αθήνα, Αττική 10682
Τηλ.:

210 3831567

Fax:

210 3845964

Κιν.:

6941 599383

Περιγραφή:

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Μετά από τριάντα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στο χώρο της μάχιμης δικηγορίας, οι δικηγόροι Χαράλαμπος Μιχαήλ και Συνεργάτες, με έδρα τα Εξάρχεια στην Αθήνα, είναι περήφανοι για την άριστη συνεργασία με εσάς, την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών τους και την εμπιστοσύνη που τους δείχνετε. Η γνώση και η πολυετής πείρα του δικηγόρου κ. Χαράλαμπου Σ. Μιχαήλ συνδυάζονται με την παρουσία του νεαρού δυναμικού του δικηγορικού γραφείου μας, μίας ευέλικτης δυναμικής και καταρτισμένης ομάδας με αποτελεσματικότητα και νέες ιδέες. Όλα αυτά εξασφαλίζουν την αξιοπιστία και τη συνεχή εξέλιξη που απαιτεί η ορθή ενάσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος. Προσαρμοσμένο στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, το δικηγορικό γραφείο προσφέρει ένα ευρύτατο φάσμα νομικών υπηρεσιών στους τομείς του ποινικού και αστικού δικαίου και στη διαχείριση και διεκπεραίωση υποθέσεων ακινήτων. Στο πελατολόγιό μας συγκαταλέγονται, επίσης, ιδιώτες και επιχειρήσεις από Κύπρο,
Μεγάλη Βρετανία και Η.Π.Α.

Το δικηγορικό γραφείο Χαράλαμπου Σ. Μιχαήλ και Συνεργατών υπηρετεί τη Δικαιοσύνη με επαγγελματισμό επί σειρά ετών και προσφέρει νομικές υπηρεσίες στους πελάτες του με υπευθυνότητα και συναίσθηση των αναγκών τους.Ο επαγγελματισμός μας και η υψηλή επιστημονική μας κατάρτιση, σε συνδυασμό με τη συνεχή μας επιμόρφωση πάνω στα νέα γνωστικά αντικείμενα της νομικής επιστήμης, μπορούν να εγγυηθούν την επιτυχή διεκπεραίωση των υποθέσεών σας.

Οι τομείς στους οποίους δραστηριοποιούμαστε:

Αστικό Δίκαιο

Το γραφείο εξειδικεύεται σε υποθέσεις οικογενειακού δικαίου, όπως διαζυγίων, συναινετικών ή μη, επιμέλεια, επικοινωνία ανηλίκων τέκνων και διατροφές. Επιπλέον, αναλαμβάνει υποθέσεις αστικής ευθύνης, όπως αυτοκινητικά ατυχήματα, κληρονομικά ζητήματα, μισθωτικές διαφορές και διαφορές που προκύπτουν από συμβάσεις ή από αδικοπραξίες. Ασχολείται επίσης με τη διαδικασία των πιστωτικών τίτλων (σύνταξη διαταγών πληρωμής - εκτέλεση). Εξειδικεύεται επίσης στη σύσταση εταιρειών οποιασδήποτε μορφής - σύνταξη καταστατικών και διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας (Εφορία, Επιμελητήριο, Τ.Ν, Τ.Π, Πρωτοδικείο) και τέλος στον έλεγχο τίτλων στα Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολόγια όλης της χώρας.

Ποινικό δίκαιο

Το δικηγορικό μας γραφείο εξειδικεύεται επίσης σε υποθέσεις ποινικού δικαίου και παρέχει νομική στήριξη σε όλα τα στάδια της ποινικής διαδικασίας. Προετοιμάζουμε τους ποινικούς φακέλους των εντολέων, συντάσσουμε μηνύσεις και υπομνήματα και παριστάμεθα στα ποινικά δικαστήρια.

Διαχείριση και διεκπεραίωση υποθέσεων ακινήτων.

Το δικηγορικό γραφείο προσφέρει ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαχείριση ακινήτων (διαμερισμάτων – καταστημάτων) στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Η υπηρεσία αυτή αφορά κυρίως τους ιδιοκτήτες που έχουν ακίνητα και είναι κάτοικοι εξωτερικού (Κύπρου - Μεγάλης Βρετανίας - Η.Π.Α. κ.λπ.) ή επαρχίας, και φυσικά και τους κατοίκους Αθηνών που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ασχοληθούν με το ακίνητό τους.

Περιλαμβάνει την αναζήτηση μισθωτών σε συνεργασία με μεσιτικά γραφεία και την ακολούθως σύνταξη, υπογραφή και θεώρηση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. του μισθωτηρίου συμφωνητικού, την επίβλεψη και είσπραξη μισθωμάτων (προαιρετικά), την υποβολή φορολογικών δηλώσεων σε συνεργασία με λογιστικό γραφείο, την πληρωμή φόρων εισοδήματος-τελών ακινήτου κ.λπ. και την πλήρη νομική κάλυψη σε περίπτωση που δεν πληρώνει τις οφειλές του ο μισθωτής, με σύνταξη εξώδικου και ακολούθως αγωγής απόδοσης μισθίου και διαδικασία έξωσης του μισθωτή από το μίσθιο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννημένος το έτος 1956 στην Επτακώμη της επαρχίας Αμμοχώστου Κύπρου,ο δικηγόρος Χαράλαμπος Σ. Μιχαήλ αποφοίτησε τον Ιούνιο του έτους 1974 από το εξατάξιο γυμνάσιο Τρικώμου. Πριν ακόμα καταταχθεί φαντάρος, τον βρήκε η εισβολή του Αττίλα στο χωριό του, όπου συνελήφθη αιχμάλωτος στις 15 Αυγούστου 1974, μαζί με άλλους συγχωριανούς του, και ακολούθως μεταφέρθηκε στην Τουρκία. Παρέμεινε στις φυλακές των Αδάνων και του Αντιγιαμάν έως και τις 24 Σεπτεμβρίου του 1974, όπου και αντηλλάγη με άλλους τούρκους αιχμαλώτους. Άφησε πίσω του φίλους και συγγενείς του, που μέχρι και σήμερα είναι αγνοούμενοι. Υπηρέτησε, ακολούθως, σαν έφεδρος ανθυπολοχαγός στην Κυπριακή Εθνοφρουρά και το Σεπτέμβριο του έτους 1976 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εργαζόταν και σπούδαζε συγχρόνως. Αποφοίτησε το έτος 1982 με βαθμό «Λίαν Καλώς». Παράλληλα, σπούδασε στο Κέντρο Σπουδών Δημοσιογραφίας Δημοσιότητος «ΟΜΗΡΟΣ», όπου εκεί γνώρισε τη μετέπειτα σύζυγό του Αγγελική-Δόμνα Μιχαηλίδου. Όμως, δεν ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, αφού τον απορρόφησε η δικηγορία.

Από το έτος 1984 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και διατηρεί έκτοτε δικό του δικηγορικό γραφείο με πολυπληθή πελατεία. Είναι νομικός σύμβουλος σε αρκετές κατασκευαστικές εταιρείες, με πολυετή ενασχόληση με τους ελέγχους τίτλων ακινήτων και τις παραστάσεις σε εργολαβικά και αγοραπωλητήρια συμβόλαια. Έχει δύο θυγατέρες, την Κυριακή και την Ειρήνη, αριστούχες φοιτήτριες, η πρώτη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και η δεύτερη στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία, οι οποίες και θα συνεχίσουν τη λειτουργία του δικηγορικού γραφείου.

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το email σας (απαραίτητο)

  Θέμα

  Το μήνυμά σας

  Κατηγορία: